Velkommen til Faaborg sejlklub SUP afdeling

Årets første trænings aften: 6/5 Kl 18,30 - 20,00 - herefter træning hver onsdag 18,30 - 20,00

Stand up paddling (SUP) er i stigende grad blevet en populær sport. Den har rødder tilbage i den Hawaiianske kultur. Men er i de senere år vokset verden over. Dette er en surf-stil med utrolig alsidighed. Sporten giver en god solid træning til hele kroppen, samt det er en fantastisk måde at komme ud i naturen på. SUP er blevet en rigtig populær aktivitet blandt helt almindelige motionister. Herunder familier, børn og unge. Og nu kan man få mulighed for at dyrke det i Faaborg.

SUP kan udøves i alt slags vand: store bølger, på fladt vand, langs kyster, i havnebassiner, på floder og søer. Der findes flere former for SUP. Den mest dyrkede SUP disciplin er SUP Crusing. Denne disciplin er primært til motionisterne der ønsker et let træningspas eller for naturelskerne der ønsker at komme ud i naturen. Der findes også dicipliner som SUP-surfing hvor man ridder på bølgerne. SUP-racing som er en langdistance disciplin hvor kondition og udholdenhed bliver udfordret. Endvidere kan SUP-boarded bruges som et træningsredskab hvor eksempelvis styrketrænings øvelser, stabilitetsøvelser eller yoga kan udføres på.

Faaborgsejlklub og en lokal initiativgruppe har nu startet en afdeling hvor man kan dyrke SUP. Klubben har, med støtte fra Faaborg-Midtfyn Kommune, indkøbt udstyr samt uddannet instruktører som står klar til at hjælpe nye interesseret i gang. Vi starter med et åbent hus arrangement i sejlklubben på Lillestrand 6, 5600 Faaborg d. 14 juni kl 10 til 16 hvor alle er velkommen til at komme forbi og prøve kræfter på vandet og med stand up padlling. Der vil i klubben også løbende være opstartskurser da sikkerheden naturligvis vægtes højt.

Vores ambition er at skabe en social aktivitet, hvor vi kan nyde den natur vi er omgivet af. SUP er genial da alle kan være med. Man kan tage ud hele familien, da selv børn kan være med. Der vil blive planlagt ture man kan melde sig på og komme ud og se øhavet fra vandsiden. Der bliver også mulighed for at benytte klubbens udstyr, hvis man har lyst til selv at tage ud og udforske øhavet. Eller hvis man bare vil have et anderledes træningspas. Trænings niveauet kan man på samme måde, som ved løbe- eller cykelturen tilpasse sin personlige styrke og kondition, og med rig mulighed for at forbedre disse.

For yderligere indformation kontakt:

Lene Foged

lene.fogde@gmail.com