Pressemeddelelse 23/6 - 2014:

Super weekend i Faaborg Sejlklub – flere podiepladser til sejlere på hjemmebane og 4 første pladser ved Danmarksmesterskabet i sejlads for klubhold, sejlsportsligaens andet stævne i Sønderborg.

Faaborg Sejlklub var i weekenden vært ved det årlige klassebåds stævne - Speed-Cup. Der var 40 tilmeldte både til start, fordelt på 3 bådtyper. Flere lokale sejlere gjorde sig meget flot bemærket og der var gode resultater til flere Faaborg både. Sejladserne blev afviklet på Hanse-bugten mellem Bjørnø og Svelmø i weekendens hårde vind. Efter 2 sejladser lørdag valgte løbsledelsen at sende bådene i havn, da der blev målt over 15 s/m på banen. Der var da også flere både der måtte udgå pga. materielle skader, en enkelt H-båd knækkede masten lige inden målstregen, og måtte derfor trækkes i land.

Søndagen bød ligeledes på hård vind og alle sejlerne havde nok ikke glemt lørdagens strabadser i festteltet lørdag aften. Både Folkebåde og L-23 klassen valgte at blive i havn og det var derfor kun H-bådene der søndag på Hanse-bugten afviklede endnu 2 gode sejladser i den fortsat hårde vind.

Formand for Faaborg Sejlklub Jakob Frost vandt ugæstfrit mod de tilrejsende deltagere Folkebådsklassen, og flere andre Faaborg både var flot placeret i felterne.

Sejlsportsligaen, Danmarksmesterskab i sejlads for Klubhold.

Faaborg sejlklub deltager i sejlsportsligaen som er et nyt tiltag fra Dansk Sejlunion. Sejlsportsligaen er en nyskabelse i dansk sejlsport. Efter ligaen andet stævne hvor Faaborg holdet sejlerede hele 4 første pladser hjem er Faaborg nu rykket fra 8 til 5 pladsen i Ligaen.

Formatet kan bedst beskrives som Danmarksmesterskaberne i sejlads for Klubhold, en slags superligaen i sejlads. Hvor 18 sejlklubber dyster mod hinanden over 4 stævner, for til sidst at kåre en dansk mester for klubhold. I Ligasejladserne er det op til de enkelte klubber at stille med det bedste hold, og der var i de første stævner, sejlere i alderen 14 til 61 år lige fra rene ungdomshold til udelukkende OL sejler eller tidligere VM vindere. Faaborg sejlerne med skipper Max Rohde og gasterne Michael Rohde, Søren Thomsen og Thomas Nørregaard sejlede 4 første pladser hjem i weekendens stævne i Sønderborg, samlet for weekendens stævne endte Faaborg sejlklub på en rigtig flot 4. plads. Efter forårets 2 liga stævner ligger Faaborg sejlklub på en samlet 5 plads, foran de 3 andre fynske klubber som er: Middelfart sejlklub, Kerteminde sejlklub og Svendborgsund sejlklub.

Formand for Faaborg Sejlklub Jakob Frost, fortæller stolt ”Sejlsportsligaen er det mest ambitiøse nye tiltag Sejlunionen har gennemført i mange år. Det er et rigtigt spændende format som blandt andet er skabt til at fastholde yngre sejlere som ellers har haft en tendens til i deres studietid, og den efterfølgende periode at forlade vores sport. – At konceptet virker, står allerede klart idet, f.eks holdet som deltager på vegne af Faaborg sejlklub, udgøres af unge mennesker som stort set var holdt op med at komme i klubben, men som nu er på til at fungere som rollemodeller med deres flotte resultater for hele ungdomsafdelingen.”

For yderligere information, henvendelse på presse@faaborg-sejlklub.dk

Mere information om Faaborg sejlklub og stævnerne på www.faaborg-sejlklub.dk