Faaborg Sejlklub deltager i Dansk sejlunions sejlsportsliga

Sejlsportsligaen er de seneste mange års største og mest markante nyskabelse i dansk sejlsport.

Målet med ligaen er at skabe et nyt fyrtårn, der kan samle sejlsporten i Danmark på tværs af sejlere, klubber og bådklasser.

Sejlsportsligaen er enkel og tilgængelig i sin form. Målet er derfor, at ligaen kan bidrage til at markedsføre sejlsporten og udbrede kendskabet til og interessen for de mange muligheder for oplevelser, alsidighed, fællesskab og sportslige udfordringer, som sejlsporten byder på.

Ligaformat

18 klubber er med fra start i Sejlsportsligaen. Klubberne møder hinanden ved fire ligastævner i løbet af sæsonen. Efter fjerde stævne kåres bedste klub som dansk mester og dermed vinder af sejlsporsligaen.

Der afvikles op til 36 sejladser ved hvert ligastævne. Sejladserne foregår som speed fleetraces af 12-15 minutters varighed. Der er seks både på banen ad gangen.

Besætningerne skifter på vandet mellem hver sejlads. Alle protester afgøres på vandet – første båd over målstregen er sejladsens vinder.

Mere information: www.sejlsportsligaen.dk