Trænings tidspunkter & Holdbeskrivelse

Plan for træningstidspunkter kan ses i denne tabel: LÆS MERE HER ->

Til skippermøderne bør sejlerne være omklædt og jollerne tilrigget. 

Krabbehold 1+2: For de 5-8 årige børn. Måske kommende sejlere. Holdet hygger i vandkanten m fiskenet, vandkikkerter og kajakker. Leger med vandtilvænning. Indimellem kommer de med på vandet i større joller. 

C-NYBEGYNDERE: Begynder-holdet for 7*-12 årige.  For nybegyndere. Her lærer du at sejle - de basale egenskaber. Du lærer hvad tingene hedder i optimistjollen, klubbens sikkerhedsregler, basale søvejsregler og lidt om vind og vejr. Træningen foregår inde i havnebassinet med enkelte ture til Havnebadet eller Klinten sidst på sæsonen. *Krabbebørn optages fra årgang 2009. Andre kan starte hvis de er årgang 2008.

C RACE: Nu har du lært de basale ting og vil gerne øve dig mere og blive bedre. Du vil gerne længere ud på fjorden og du er klar til at deltage i dine første stævner og træningslejre. Øvelserne leges ind i det omfang det er muligt. Undervisningen vægtes 60% læring & 40% leg. Du har min. sejlet 1 år på C-holdet og du kan sejle kryds. 

C FUN: Nu har du lært de basale ting efter min. 1 år på C-holdet, men du er ikke så vild med banesejlads/kapsejlads. Du vil gerne længere ud på fjorden og sejle turer - med fokus på at have det sjovt. Du skal fortsat dygtiggøre dig og arbejde med at sidde korrekt i båden, blive bedre til knob og sejlbegreber. Der kan deltages i dette hold i både optimist og Zoom8. Der vægtes 40% læring og 60% leg. Der introduceres forskellige bådtyper i det omfang der er basis for det (alder & erfarring)

A/B/Z/L/E : Erfarne Optimistsejlere der er rykket op til B- eller A sejler. Derudover Zoom8, Laser og E-jollesejlere. Nu er du klar til at lave starttræning og fokusere fx på at lave helt perfekte vendinger. Du deltager i ranglisteserien i DK og har ambitioner om at blive bedre hele tiden. 

Vedr spring fra Optimist til Zoom 8: Du er enten blevet for stor (ca. 55kg) eller for gammel til optimisten (over 15år) og har lyst til at prøve noget andet. Zoom jollen er for sejlere ml 50-65kg. 

Bemærk venligst at det til enhver tid er den træneransvarlige der afgør hvilket hold man kan deltage på i samråd med sejleren

 

FSKopti