Lær at sejle i Faaborg Sejlklub

frejaFSK

Har du en gammel søulk i maven, og drages mod det salte hav, eller synes du bare det er så smukt med det blinkende vand og de hvide sejl på fjorden? Så kan vi måske bringe dig et stort skridt nærmere dine drømme.

Formålet med sejlerskolen er at give nye sejlinteresserede undervisning i praktisk sejlkundskab, bådhåndtering, kendskab til vejr- og vindforhold, lidt om vejrbedømmelse samt sikkerhed til søs og kendskab til knob og stik. Undervisningen henvender sig både til nybegynderen samt til den, der har sejlet lidt med men ikke rigtig har haft lejlighed til at få praktisk øvelse. Sejladserne foregår i klubbens to skolebåde Odin og Freja af typen L-23, der er en mindre, velsejlende familiebåd.

Sejlerskolen er baseret på indsats af frivillige, ulønnede medlemmer af klubben. Det forudsættes, at sejlerskoleelever hjælper med at forårsklargøre bådene. De første to lektioner af sejlerskolen består derfor i forårsklargøring af bådene. Arbejdet består i at bundmale bådene og montere master samt andet udstyr. Arbejdet gennemføres sammen med sejlerskolens instruktører. Aktiviteterne starter i begyndelsen af april måned og fortsætter til slutningen af september, afbrudt afen måneds sommerferie. Der sejles én gang ugentligt i tidsrummet 18:00 – 20:00. Sejladserne gennemføres i stort set al slags vejr, så redningsvest, vandtæt overtrækstøj og gummistøvler er nødvendigt personligt udstyr. Ved afslutningen af kurset vil der være mulighed for at tage den praktiske del af duelighedsprøven for lystsejlere.

Sejlerskolens instruktører er i år, Leif Nielsen og Lars Rønsholt.

Søsætning af bådene sker d. 15 april, og sejladserne starter i uge 18.

Vi holder introduktionsaften d. 25 april kl. 19 i klubhuset.

Gebyr inkl. Elevhåndbog i Praktisk Sejlads fra Dansk Sejlunion udgør 1.700 kr.

Tilmelding til sejlerskole her:

We are sailing!

Læs sejlskole beretning fra efteråret 2014 her.

Læs rapporten fra Sejlerskolen her