Nyhedsbrev oktober 2022

Kære medlemmer i Faaborg Sejlklub 

Der er godt gang i vores fælles sejlklub, og sidste nyt er, at vi får Anne-Marie Rindom, der har vundet OL-guld, og så sent som i denne weekend er blevet verdensmester til Faaborg Sejlklub! Hun kommer en gang efter Nytår og holder foredrag for os. Vores egen Carsten Lauritzsen holder også et foredrag om langturssejlads, der er traditionen tro også Flæskesteg og pakkespil, torskespisning og måske mere. Alle vores arrangementer bliver slået op på hjemmesiden og på Facebook efterhånden, som de falder på plads. Standerhejsningen bliver d. 22. april, men først skal vi til Afriggerfest, der er lørdag d. 29. oktober - her er absolut sidste tilmeldingsfrist nu på fredag den 21. oktober!  

Aktivitetsudvalget har haft et par nye initiativer i sæsonen der gik med Pinsetur og Fredagsbar. Det forventes gentaget i den kommende sæson. Der kan altid bruges lidt flere hoveder og hænder i Aktivitetsudvalget, så hvis du gerne vil være med til at finde på idéer til aktiviteter i vores klub eller være med til at føre idéerne ud i livet, så kontakt Theresa. 

På kapsejladssiden har der været fremgang med 3-4 deltagende både til pigekapsejlads om tirsdagen og til onsdagssejladserne. Bøjer og ankergrej på fjorden er blevet fornyet/vedligeholdt, det var tiltrængt. Vind og vejr er hårdt ved grejet. Vores dommerskur på Munkholm er ligeledes udsat og kræver opmærksomhed. Hvis nogle har lyst, vil vi prøve at samle et hold en weekend til at renovere det forsømte skur. Søren må gerne kontaktes i den forbindelse. 
En hel del af vore sejlere har repræsenteret Faaborg Sejlklub til distancesejladser, mesterskaber og shorthandsejladser med gode resultater til følge. Tuco Cup blev endnu engang afholdt med en spændende afslutning og vundet i tæt opgør af vores egen formand, skriver Søren. 

Sejlerskolens 2022-sæson er gået, og de elever som ønskede at gå op til prøve bestod alle. Tilmeldingen til 2023-sæsonen er åben på hjemmesiden, hvis man selv eller en man kender vil på sejlerskole, er det en god idé at tilmelde allerede nu, da der har været rift om pladserne de seneste år. I vintersæsonen afholder vi teoretisk duelighedsundervisning med opstart i uge 46, senest tilmeldingsfrist 30/10 eller så længe der er pladser på holdet, teoretisk duelighedsundervisning kan ligeledes tilmeldes via hjemmesiden. 

Hus-, bro- og pladsudvalget har heller ikke ligget på den lade side. Der har været arbejdet ihærdigt gennem hele sæsonen, og de har netop lagt sidste hånd på lakeringen af vores flotte flagmast, så den er klar til de næste sæsoner. Der er lige taget både op efter alle kunstens regler, vi har fået skiftet planker nogle steder på broen, hvor der arbejdes på en forstærkning af brohovedet, så det kan holde nogle flere sæsoner, inden vi skal have taget stilling til, om vi måske i stedet skal forlænge vores bro. Desuden er der skiftet toiletter i klubhuset og der skal snart lægges luftslanger ud: Det bliver lørdag 19. november fra klokken 9, hvor vi gerne vil bede om hjælp til dette fra broliggerne - kontakt Mogens Madsen for deltagelse. 

Desværre har vi igen haft indbrud i sejlklubben, HBP arbejder på at sikre vores låse til skurene, og bestyrelsen har besluttet at sætte overvågning op med adskillige kameraer, der også kan filme i mørke. Der bliver sat skilte op med kameraovervågning på pladsen. Desuden sætter vi sensorstyret spotlys op, og det er vigtigt, at alle medlemmer er opmærksomme på at huske og låse. Vi har tidligere på sæsonen lavet nyt låsesystem, så det nu kun er bestyrelsen, der har adgang til bureauet. Vi håber med disse tiltag, at vi kan få lov til at have vores elskede sejlklub i fred for banditter. Desuden er vi nu så langt henne på sæsonen, at vi låser af til klublokalet, men der er fortsat åbent til toiletterne. Vi opfordrer grundet energikrisen til, at man er opmærksom på ikke at bruge unødig varme i klubhuset. Vi har desuden slukket for nogle af køleskabene i klubhuset. 

Vores Ungdomsafdeling har for nyligt vundet Danmarksmesterskabet for Optimister i Holdsejlads (Sille, Noah, Gustav & Asta) – og blev samtidig også U12 mestrer (Alfred, Troy, Sebastian & Anton). Vi havde i alt 3 hold med. Stævnet blev afviklet i Faaborg Sejlklub og gav ca. 18.000kr. i overskud. Det var 5. gang vi afholdt det. Der er planlagt følgende vinteraktiviteter: - Vintersejlads hver søndag for optimister. For fevaer hver 2. søndag. - Kæntringsøvelse og 1. lørdag i måneden i svømmehallen – datoer kommer på hjemmesiden. - Styrketræning hver onsdag i Forum Faaborg - Gardaaften med spisning. Desuden vil Ungdomsafdelingen gerne følge med tiden, og de vil derfor gerne på TikTok med profilen ”Faaborg Sejlklub Ungdom” eller ”FSK UNGDOM” med de unge som administrator + Marianne.  

Til sidst vil jeg lige nævne, at Faaborg Sejlklub skal have ny kasser til den kommende generalforsamling, da Gudrun efter mange års tro tjeneste ønsker at stoppe. Hvis der er nogle, som har indsigt og interesse i økonomi og som har lyst til at bidrage i fællesskabet, er man velkommen til at kontakte en fra bestyrelsen. Opgaven løses i samarbejde med en revisor, og man kunne med fordel være med til at lave regnskab sammen med Gudrun i slutningen af 2022 og derved få indsigt i Gudruns systemer. 

Tak for en god sæson, og så håber jeg, at I vil deltage i nogle af vores mange tilbud hen over vinterhalvåret. 

Mvh. Erik Medelby Andersen, Formand for Faaborg Sejlklub.